תחומי האחריות של אנשי המקצוע במחלקת ילדים ד - פסיכיאטריה של הילד
● רופאים (פסיכיאטרים של ילדים): מרכזי הטיפול ואחראים על הטיפול הרפואי והפסיכיאטרי של הילד, כולל אבחון הבעיות הפסיכיאטריות, ניהול הטיפול התרופתי וקביעת דרגת ההשגחה לה זקוק הילד.
● צוות סיעודי (אחיות): אחראי על ההשגחה על הילדים ופעיל בעשייה הטיפולית השוטפת, כדי לתת מענה לקשיים שעולים ולקדם את תפקודי היומיום
.
● מדריכים חברתיים: סטודנטים לפסיכולוגיה המלווים את הילדים לאורך היום. המדריכים מסייעים בהתנהלות השוטפת ובמצבים מאתגרים, מתווכים סיטואציות חברתיות מורכבות ופועלים ליישום התוכניות ההתנהגותיות. הם נמצאים עם הילדים ברוגע ובמשבר, מחזיקים את שגרת המחלקה, ומהווים חלק חשוב בתהליך הטיפולי.
● פסיכולוגים: אחראיים על האבחון והטיפול בבעיות הרגשיות של הילד, באינטראקציה בינו לבין להוריו, בהדרכת ההורים ובהתערבויות משפחתיות.
● עובדות סוציאליות: מסייעות ביצירת מערכת תומכת למשפחה באמצעות טיפול בקשיים של הילד, בהדרכת הורים, קשר עם הקהילה, מיצוי זכויות וגיוס גורמים בקהילה והרווחה לסיוע מיטבי בתום האשפוז.
● מרפאות בעיסוק: מסייעות לשפר את יכולות העצמאות והתפקוד בסביבות השונות, תוך התייחסות ליכולותיו וקשייו של הילד. הן מדריכות את ההורים בבניית לו"זים לחופשות סופשבוע ובחלק מהמקרים מבצעות ביקורי בית להדרכה על עיצוב סביבת בית בצורה מיטבית לצרכיו.
● קלינאית תקשורת: מטפלת בקשיי שפה ותקשורת, אחראית על הנגשה ויזואלית לילדים, ותוכניות לשיפור יכולת הילד להתמודד עם מעברים ופרידות על ידי הכנה מוקדמת.
● מנתחות התנהגות: אחראיות על בניית התוכניות ההתנהגותיות ומטרות הצמיחה האישיות שמטרתן הגברת התנהגות מסתגלת, שיתוף פעולה עם ערכי המחלקה ומענה לקשיים ההתנהגותיים שהובילו לאשפוז. כמו כן מבצעות התערבויות פרטניות ומדריכות את ההורים להכללת השינוי ההתנהגותי גם בבית.
● דיאטנית: אחראית על תזונת הילדים (אנו מאמינים ב"נפש בריאה בגוף בריא"), בניית תפריטים אישיים במידת הצורך, הדרכת ההורים והילדים לתזונה מתאימה.
● כוח עזר: מסייעים בהשגחה ובמתן מענה לילדים, ובניהול סדר היום השוטף במחלקה.