תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

תזונה לגיל הרך

מאת: הילה נוה ויפה פרנקל, מחברות  הספר "לאכול נכון מהרגע הראשון" 

 

 

בזמננו, כשהורים עובדים רוב שעות היממה, נהוג להסתמך על מזונות תעשייתים, ומוכנים, כגון: מחיות מוכנות, אבקות להכנת מרקים, מזונות תעשייתיים מעובדים , קפואים, וחטיפים למינהם (הורים רבים סבורים בטעות שאלו יכולים להחליף ארוחה).

 

במקרה "הטוב" יווצרו חסרים תזונתיים, ובמקרה הרע, יצטברו בגופו של הילד רעלים שונים כגון: חומרי שימור, מתחלבים, חומרי התפחה, חומרי הדברה, צבעי מאכל, מתכות כבדות, שומנים מחומצנים, והרשימה עוד ארוכה...

 

גופנו, ובייחוד גופו של ילד קטן, איננו מסוגל להתמודד עם הרעלים ולהיפטר מהם. נזקים יכולים להופיע באופן מיידי כאלרגיות, השמנת יתר, היפראקטיביות וכו', ולאחר מכן עלולים לפתח מחלות כרוניות וניווניות בגילאים מאוחרים כגון: כולסטרול, טרשת עורקים, גידולים, סכרת. מחלות אלו תחילתן ברוב המקרים כבר מגיל צעיר. לכן חשוב מאוד להקפיד כבר מגיל צעיר על תזונה נכונה והקניית הרגלי אכילה נכונים.

 

 

ריכזנו עבורכם מס' עצות מועילות להתחלת השינוי:

 

1.    פירות. הפירות מהווים ארוחה מצויינת אשר מספקת אנרגיה ורכיבי תזונה חיוניים. הפירות מתוקים ולכן ילדים אוהבים אותם (ואינם דורשים הכנה מוקדמת)

 

דוגמא לשיק פירות:

 

בננה + תמר+ רבע פאפיה+ 1 כפית ממרח שקדיה+ 1/3 כוס מים.

 

לטחון הכל בבלנדר ולהגיש.

 

2.     אבקת חרובים. אבקת חרובים (100% טבעית) הנה מקור מצוין למינרליים. בעיקר סידן וסיבים, יכולה לשמש כתחליף לאבקת קקאו בעוגות וכמשקה.

 

דוגמא לממרח ביתי טעים להפליא:

 

כף אבקת חרובים + 2 כפות מים+כפית גדושה של ממרח שקדיה+ממתיק טבעי כמו אגבה, סירופ מייפל טבעי או סילאן (ללא תוספת סוכר).

 

ערבבו לעיסה אחידה.

     

3.      שומנים. השומנים הטובים ביותר הם אבוקדו וטחינה מלאה בכבישה קרה וכן אגוזים טבעיים וטריים הטחונים דק.

 

לטחון במטחנת קפה 2 כפות קשיו טבעי, 2 כפות שקדים טבעיים ו- 1 כף אגוזי מקדמיה / מלך. להניח בקערה ולהוסיף תמרים מעוכים וסירופ חרובים. לערבב היטב ליצור כדורים ולהקפיא.

 

4.     כדאי להרגיל את הפעוט לטעמם של ירקות מגוונים בכל הזדמנות, גם כאשר איננו מראה נכונות. מחקרים מראים כי לוקח אפילו 11 פעמים להתרגל לטעמים של מזונות חדשים. לדוגמא: לחתוך רצועות של ירקות כמלפפון, פלפל אדום, גזר, ועוד ולהכין מטבלי טחינה, אבוקדו, שקדיה. ילדים יאהבו לשחק עם צבעי הירקות והמטבלים השונים.

 

בית שילב הורות