תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

התאמת התנאים בפגייה לצורכי הפג

בפגייה נעשה מאמץ להגן על הפג ולעטוף אותו בכל מה שנדרש על מנת שיגיע לבשלות מלאה, ממש כפי שהיה אילו היה נשאר עוד זמן ברחם. 

 

איך אנחנו מתאימים את הפגייה לפג שרק נולד?

סביבה מופחתת גירויים

הפג זקוק לסביבה שיש בה מיעוט של גירויים כדי לגדול ולהפתפתח. לכן, אנחנו מקפידים על אווירה שקטה ותאורה מינימלית.


שמירת חום הגוף

פגים נוטים לאבד במהירות מחום גופם בגלל חוסר בשלות של המוח, שכבת שומן דלה ושטח פנים גדול ביחס למשקל. לכן, הם שוכבים באינקובטורים סגורים ומחוממים, וחום גופם נמדד באופן רציף.


האכלה הדרגתית

האכלת פגים מתבצעת בהדרגה כדי למנוע נזק למערכת העיכול הרגישה והבלתי בשלה של הפג. בימים הראשונים לחיים הפג אינו מקבל כלכלה בדרכי העיכול, ויש צורך בהזנה תוך ורידית על ידי עירוי. הפג מקבל תמיסות המכילות סוכרים, מינרלים, חלבונים,שומנים וויטמינים החיוניים לו. דרך העירוי ניתנות גם תרופות ומוצרי דם, בהתאם לצורך. התחלת ההזנה תהיה הדרגתית, ותלויה ביכולת הקליטה של מערכת העיכול. ככל שכמות האוכל תעלה, כך תרד כמות הנוזלים שתינתן בעירוי.

נהוג לתת כלכלה כל 3 שעות, ולילודים שמשקלם מתחת ל-1,000 גר' - כל שעתיים. עד גיל הריון של 34 שבועות התיאום בין רפלקס המציצה, הבליעה והנשימה הוא לקוי, ולכן פגים צעירים יותר מגיל זה מקבלים את תזונתם דרך זונדה. בשלב זה חשוב לתת מוצץ לצורך עידוד המציצה בזמן האכלה בזונדה, דבר זה יעזור לפג לקשר בין המציצה לבין האוכל הנכנס לקיבה. חשוב להתייעץ עם הצוות הסיעודי לגבי גודל המוצץ הרצוי עבור ילדכם.

כאשר הפג מגיע ל 34-33 שבועות הריון, ננסה לתת לו כלכלה דרך הפה. בהתחלה הפג מוצץ לאט, אך עם הזמן תתחזק מציצתו ותהיה יעילה יותר. אמהות הבוחרות להניק יתחילו לנסות הנקה במשקל 1,500 גרם ומעלה. עד אז מומלץ לשאוב את חלב האם ולהאכיל בו את הפג.

 

הדרכת הנקה ושאיבת חלב

חלב אם מותאם ליילוד, החלבון שבו קל לעיכול ויש בו נוגדנים החשובים לחיסונו של היילוד. למרבית הפגים אין די כוח לינוק היישר מהשד, ועל כן מומלץ לשאוב חלב אם ולתת לפג בזונדה/ בקבוק. במקביל, בעזרת מדריכה להנקה, ניתן יהיה ללמד את הפג לינוק מהשד.

בפגייה קיים חדר שאיבה המצויד במספר משאבות חשמליות, ניתן לשמור את החלב השאוב במקרר המיועד לכך למשך 24 שעות. ניתן לתת לילדכם אך ורק את חלב האם שנשאב בחדר השאיבה של המחלקה, ולא בכזה שנשאב מחוץ לכותלי המחלקה.

פגים זקוקים לכמות אנרגיה רבה כדי לעלות במשקל, ולעתים חלב האם אינו מספק צורך זה ויש להוסיף תוספות, כמו BMF-Brest Milk Fortifiers או HMF. עיתוי ההוספה והכמות ייקבעו על ידי הרופא המטפל. פגים שאינם מקבלים חלב אם, מקבלים תרכובות מזון אחרות  אשר פותחו במיוחד לצרכיהם המיוחדים.


מניעת זיהומים

פגים קטנים חשופים לזיהומים יותר מתינוקות בשלים, עקב חוסר בשלות של מערכת החיסון. לכן, ישנה חשיבות עליונה בשמירה על היגיינה בכל מגע עם הפג. הסימנים לזיהום בפג עדינים ודורשים מיומנות אבחון טובה. במקרה של חשד,יבצעו הרופאים בדיקות מקיפות לאבחון ויתחילו טיפול אנטיביוטי. חשוב ביותר להקפיד על רחיצת ידיים יסודית ולבישת חלוק לפני שבאים במגע עם פג.


מניעת כאב

מחלקתנו שמה לה למטרה למנוע כאב וסבל בתינוקות ופגים, באמצעות שימוש בתכשירים שונים לפי מצב היילוד ואופי הטיפול. השיטות המקובלות למניעה ולהפחתה של כאב במחלקה הן: 

  • תרופות נוגדות כאב הניתנות דרך הווריד.

  •  שימוש במוצץ טבול בתמיסת סוכרו.

  • מריחת משחת Emla במקום הדקירה.


שגרת הטיפול היומי

בכל יום נבדקים היילודים על ידי רופא הילדים, ובהתאם נקבע המשך הטיפול - מתן נוזלים, שינוי בכלכלה,  צורך בבדיקות דם למעקב סוכרים וצהבת, המשך טיפול תרופתי והתחלת ויטמינים וברזל. כל 3 שעות מתבצע טיפול סיעודי הכולל:

  • מדידת חום גוף בבית השחי

  • החתלה

  • טיפול טבור

  • הזנה

 

חזרה למחלקת פגים וטיפול נמרץ ילודים