תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

היחידה לאבחון נוירופסיכולוגי

אחראית היחידה: מרים קאהן אדר

צוות המרפאה: ד"ר יאנה אהוניסקה אסא, עדי זכאי-קדרון, נעם פוגל, מרים אבנת-דרף


יצירת קשר:

טלפון: 03-5305043

מייל: childnp@sheba.health.gov.il

ימי פעילות:

ראשון עד חמישי, 15:00-8:00


מיקום:

בית החולים לילדים ע"ש אדמונד ולילי ספרא, קומה 5 (אגף דרום)

מפת הגעה לשיבא

מידע על חניה ופטור מתשלום

מהו אבחון נוירופסיכולוגי?

מטרת האבחון הנוירופסיכולוגי היא להעריך את תפקודי החשיבה, הלמידה וההתנהגות ביחס לגיל הנבדק/ת ולמצופה לפי עקומת ההתפתחות, תוך התייחסות לרקע הרפואי. ביחידה לאבחון נוירופסיכולוגי (המשתייכת למחלקת שיקום ילדים) אבחון זה נעשה לילדים ונוער מגיל הגן ועד לסיום התיכון על ידי נוירופסיכולוג ילדים. לרוב הם מופנים אליו כדי להבין את ההשלכות הקוגניטיביות, לימודיות, רגשיות, חברתיות ותפקודיות של פגיעה מוחית/ נוירולוגית נרכשת או הפרעה נוירו-התפתחותית. פגיעה והפרעה זו יכולות להיגרם בין השאר בשל פגיעה בלידה, תאונה, גידול מוחי או כל מחלה נוירולוגית אחרת, מחלה תורשתית, מולדת או התפתחותית.


מה כולל האבחון?

לרוב האבחון כולל פגישת היכרות (אינטייק) עם ההורים, שבה מתקבל מידע עדכני על תפקוד הילד/ה והרקע ההתפתחותי, הרפואי והחינוכי. לאחר מכן מתקיימות כמה פגישות עם הילד/ה שבהן נערכות שיחה ותצפית על ההתנהגות ומתבצעות מטלות מגוונות. באבחון מוערכים תחומים רבים, ובהם אינטליגנציה כללית, מיומנויות גרפו-מוטוריות, הבנה והבעת שפה, תפיסה חזותית ומרחבית, זיכרון ולמידה, מיומנויות קשב, תפקודי בקרה (ארגון, תכנון וגמישות), הישגים אקדמיים (קריאה, כתיבה וחשבון), והתנהגות ותפקוד רגשיים וחברתיים.


איך הוא יכול לסייע?

הפרופיל התפקודי העולה מהאבחון מסייע להבין את הקשיים הלימודיים וההתפתחותיים של הילד/ה וחומרת ההשלכות של ההפרעה/ הפגיעה ולהבחין בין השפעות נוירולוגיות על התפקוד לבין השפעת גורמים התפתחותיים, משפחתיים, סביבתיים ורגשיים. האבחון וההמלצות המבוססות עליו מסייעים להורים, מורים ומטפלים לעזור לילד/ה להתפתח, ללמוד ולהתקדם.

חיפוש