כללי הטיפול באשפוז יום שיקומי לילדים
קביעת מערכת/שינויים/ביטולים
תוכנית הטיפול, שסוכמה בפגישות בין הצוות להורים, נועדה לספק את הצרכים השונים של המשפחה ושל הילד/ה. תדירות הטיפולים פוחתת בהדרגה, כדי שהילד יוכל לחזור באופן מלא לבית הספר.
לכל ילד מכינים תכנית שבועית אישית ("מערכת"), שמועברת מדי יום חמישי עד השעה 14:00 במייל. יש לעדכן את מזכירת המחלקה על כל בקשה/ שינוי במערכת שידועים מראש עד יום רביעי בשעה 13:00. איננו יכולים להתחייב לקבל את כל השינויים, בגלל הצורך להתאים צוות מטפל לכל מטופל. לאחר גיבוש המערכת, אין באפשרותנו לשנות אותה.
בגלל ריבוי המטופלים, במהלך השבועיים-שלושה הראשונים לאחר תחילת הטיפול, המערכת עשויה להשתנות משבוע לשבוע עד שתהיה מערכת קבועה.
אם אינכם יכולים להגיע, הודיעו על כך למזכירות מוקדם ככל האפשר. אי-הגעה ברצף לטיפולים יגרום להפסקת הטיפול והמתנה לתור על פי זמינות.
איפה מתקיימים הטיפולים?
בחדרי הטיפולים בקומה 3 ו-5. ביום הראשון לתחילת תוכנית הטיפולים, יש לגשת למזכירת המחלקה בקומה 3, חדר 216 B, כדי להציג את עצמכם ולחתום על הגעה לטיפול.
משך הטיפול והתדירות
45 דקות. לפעמים, במיוחד אצל ילדים צעירים או ילדים עם קשיים ספציפיים, לא ניתן לתת טיפול כל כך ממושך ויש צורך לנהל מערכת גמישה יותר. הדבר ייעשה בתיאום עם ההורים.
הפסקות בין טיפולים נקבעות לעתים משיקולים הקשורים בילד (יכולת ריכוז/ התעייפות פיזית) או משיקולי התאמה בין הצוות המטפל לילדכם ולכם. אנחנו משתדלים, כשאפשר, לצמצם מרווחים אלה. אנו נשתדל ליידע מוקדם ככל האפשר על מחלות או חופשות של אנשי הצוות.
במקרה של איחור לטיפול, לא נוכל לחרוג משעת סיום הטיפול כפי שנקבעה או להוסיף טיפול בשעה אחרת.
ליווי הורים
כל ילד המגיע לטיפול זקוק לליווי צמוד וקבוע של הורה לכל משך שהותו במחלקה.
בתיאום עם צוות המחלקה ניתן להציע מלווה אחר שהוא מעל גיל 18 ומוכר לילד. התחלת תוכנית הטיפול מחייבת ליווי הורה בלבד. הכניסה לחדר הטיפולים מתאפשרת להורה או מלווה אחד בלבד.
פגישות מעקב
רופאות המחלקה יוזמות פגישות ותצפיות על כל ילד. ההורים יכולים לפנות בבקשה למזכירות המחלקה להיפגש עם רופאות המחלקה.
מספר שבועות לאחר תחילת הטיפול תיערך ישיבת משפחה ראשונה בהשתתפות שני ההורים ואנשי הצוות המטפל. בישיבה מגבשים יחד את תוכנית הטיפול. בהמשך, אחת לתקופה, נערוך ישיבות כאלה לגבי המשך התוכנית ומצב הילד. בכל ישיבה כזו נדרשת נוכחות של שני ההורים, גם כאשר הם גרושים, ולפעמים גם הילד/ה.
שירותי אַחֲיוּת (סיעוד)
כאשר מתחילים תוכנית טיפולים, נפגשים עם אח/ות המחלקה להיכרות והסברים. צוות האַחֲיוּת נותן מענה בנושאי: פצעים, סוגרים וצנתורים, מעקב טיפול תרופתי, בדיקות דם ועוד. משרד האַחֲיוּת נמצא בקומה 3 בחדר B211. לבירורים: 03-5305051
צוות המחלקה אינו מספק טיפול תרופתי לילדים, פרט למקרים שבהם מתעוררת בעיה רפואית דחופה.
סיכומים רפואיים
במהלך אשפוז היום נכתב סיכום רפואי לצורך הארכת התחייבות וכן לצורך השגת מיצוי זכויות, השגת ציוד שיקומי, פנייה לרשויות שונות וכיוב'.
מכתב תקופתי הניתן לקופת החולים איננו מחייב הסכמה בכתב וכך גם כל מכתב הניתן לכם או לשירותי הרווחה. במקרה של הורים גרושים / פרודים, המחלקה נוהגת בהתאם לצווי בית המשפט, אם יש.
לקראת מועד השחרור מהמחלקה, ההורים יקבלו מכתב סיכום עם המלצות להמשך טיפול ומעקב. צוות המחלקה ייצור קשר עם מסגרות שיקום בקהילה, על פי הצורך, באישור ההורים. ההורים יקבלו הכוונה על ציוד נדרש וכל הכוונה אחרת כנדרש.
חניה
החניה בשיבא היא בתשלום. מטופלים המגיעים יותר מפעמיים בשבוע, זכאים להנחה.