תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

על החשיבות של ארוחות משפחתיות

מאת:  כוכבי בריגי'ט, דיאטנית ראשית בבית החולים ספרא לילדים


בעידן הנוכחי רובנו עובדים עד שעות מאוחרות וכאשר אנו חוזרים הביתה עייפים, אנו מוותרים לרוב על ארוחה משפחתית מסודרת ומעדיפים לנשנש תוך צפייה בטלוויזיה או מול המחשב. התוצאה היא שגם אנחנו וגם ילדנו מפספסים אכילה נכונה ומסודרת ואינטראקציות משפחתיות.


מהי החשיבות של הארוחה המשפחתית?

בולט ירוקתקשורת

ארוחה משפחתית היא מפגש סביב שולחן האוכל, כלומר מעבר לאכילה קיימת דינמיקה משפחתית: תקשורת ,שיתוף פעולה, סמכות, גבולות, גיבוש. אכילה משותפת מובילה ליחסים תקינים ובריאים של כל המשפחה.

הארוחה המשפחתית היא הזדמנות ללבן ולדבר על נושאים שונים, וככל שהמנהג הזה ישתרש בילדים מגיל קטן, סביר שהם ימשיכו בכך גם כשיגדלו.

בולט ירוקהרגלי אכילה

באמצעות הארוחה המשותפת ניתן להנחיל הרגלי אכילה נכונים לילדים, בעיקר על ידי מתן דוגמה אישית (לדוגמה אכילת פירות וירקות). הקניית עקרונות תזונה נכונה בגיל צעיר מעלה את הסבירות שהרגלי אכילה שנרכשו בגיל הילדות ימשיכו ויעוצבו גם במהלך החיים הבוגרים. חשוב לזכור שהארוחה המשפחתית חייבת להיות מאוזנת ולהכיל את כל  אבות המזון: פחמימות (לחם או אורז או פסטה לדוגמה), חלבונים (ביצה או גבינה או מנת בשר או דג) וירקות ופירות.

בולט ירוקויסות

ארוחה משפחתית מאפשרת ויסות נכון של קצב האכילה וזה משפיע על צריכה כמותית נכונה של המזון, זאת בניגוד לאכילה מול טלוויזיה או מחשב שמאופיינת לרוב באכילת כמויות לא מבוקרות של מזון עקב חוסר יכולת לחוש תחושות פיזיולוגיות וטבעיות של רעב ושובע.

בולט ירוקהתנסות

האכילה המשותפת מאפשרת גם התנסות במזונות חדשים. ילדים שרגילים לאכול בארוחות משותפות נוהגים להיות פחות בררנים בסוגי המזון שהם צורכים.